Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

162

15/2/2017

Τρεις μαθήτριες της Ε’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου ζωγράφισαν την αφίσα που κέρδισε στο διαγωνισμό ζωγραφικής για το 6ο Καρναβάλι Ωραιοκάστρου, τον οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 15 σχολεία του δήμου ενώ η τελική επιλογή της αφίσας έγινε από 5μελή επιτροπή, η οποία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Η αφίσα αυτή θα είναι η κεντρική αφίσα της επικοινωνιακής προβολής αυτού του νέου θεσμού για το δήμο και θα κυκλοφορήσει σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να διαφημιστεί όσο περισσότερο γίνεται η διοργάνωση και να προσελκύσει επισκέπτες από όμορες περιοχές.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού του 6ου Καρναβαλιού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης περιλαμβάνει παιδικά πάρτυ και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου με τη συμμετοχή πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, σχολείων αλλά και φορέων της πόλης καθώς επίσης και μιας ομάδας καρναβαλιστών από τον δήμο Ξάνθης. Περισσότερες από 15 ομάδες και 1.000 καρναβαλιστές θα πλημμυρίσουν με ήχους και χρώματα το Ωραιόκαστρο δίνοντας τον παλμό για ένα ξέφρενο γλέντι.

Αναλυτικά την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα διοργανωθούν παιδικά πάρτυ με ανιματέρ, ξυλοπόδαρους και πολλές εκπλήξεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί στο «Κονταξοπούλειο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο», στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας στο «Κλειστό γυμναστήριο Νεοχωρούδας» και στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας στο «Κλειστό γυμναστήριο Δρυμού – Χρ. Νέτσικας».

Την Κυριακή η αφετηρία της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης θα είναι το δημαρχείο Ωραιοκάστρου με τελικό προορισμό τον εξωτερικό χώρο του Κονταξοπούλειου δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου όπου θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτυ μέχρι και αργά το απόγευμα με guest star τον Γιώργο Λιανό. Η έναρξη της Καρναβαλικής Παρέλασης θα γίνει στις 12.30 το πρωί.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι στο «Κονταξοπούλειο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο», όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση της καλύτερης ομάδας καρναβαλιστών, η οποία θα ταξιδέψει στην Ξάνθη.