Βόλος: Εθελοντική αιμοδοσία από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

128

18/2/2017

Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Σκέψης, σήμερα Σάββατο, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί την μεγαλύτερη Κίνηση Νέων της πατρίδας μας, αλλά και παγκόσμια, προσφέροντας συμπληρωματικό παιδαγωγικό έργο σε παιδιά και εφήβους βασισμένο σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο Αξιών και σε μια συγκεκριμένη μέθοδο βιωματικής Αγωγής. Ιδιαίτερα, η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας, στην υπέρ-εκατονταετή πορεία της προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της στην πόλη του Βόλου ενώ χιλιάδες είναι όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες σε κάποια από τα τμήματά της.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017 στα πλαίσια της Κοινής Δράσης της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Μαγνησίας με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψεως, συμμετέχει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων για την από κοινού διοργάνωση της Δράσης η οποία απευθύνεται εκτός από τα 600 ανήλικα και 150 ενήλικα μέλη των προσκόπων και στο ευρύ κοινό της Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Πρόκειται για Δράση που προάγει το πνεύμα του Εθελοντισμού και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο, καθώς προβλέπεται η εθελοντική αιμοδοσία για ενήλικες στην παραλία του Βόλου, εμπρός από το κτήριο Παπαστράτου σε συνεργασία με το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Καλούμε όλους τους Βολιώτες να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και τον εθελοντισμό γενικότερα».