ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Έχεις στρογγυλό πρόσωπο; Αυτό είναι το τέλειο μακιγιάζ για σένα

177

3/2/2017

Το μακιγιάζ σου θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, πιο όμορφη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείς κανόνες.

Οι παρακάτω συμβουλές των ειδικών θα σε βοηθήσουν να δείχνεις ακόμη πιο όμορφη –π.χ. ποιο bronzer είναι κατάλληλο για τον τόνο της επιδερμίδας σου ή πώς να απλώσεις το eyeliner σαν επαγγελματίας— αλλά και θα σε μάθουν πώς να μακιγιάρεσαι πιο σωστά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Ο γενικός κανόνας

Η στρατηγική εφαρμογή του ρουζ, του bronzer και του highlight σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σου θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Έχεις μακρύ πρόσωπο; Το ρουζ και τα highlighter μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο στρογγυλό. Θέλεις «κοψίματα» σε ένα στρογγυλό πρόσωπο; Το bronzer θα το φροντίσει.

Μακιγιάζ για στρογγυλό πρόσωπο – Τι να κάνεις: 

  • Φώτισε με highlighter τη ράχη της μύτης, το κέντρο του μετώπου, τα προεξέχοντα σημεία στα μάγουλά σου, κάτω από το οστό των φρυδιών, τη γραμμή του πιγουνιού, το κέντρο του άνω χείλους και το πιγούνι.
  • Βάλε bronzer ή contour σε ολόκληρη την εξωτερική περίμετρο του προσώπου και κάτω από τα ζυγωματικά.
  • Άπλωσε ρουζ ένα ή δύο δάχτυλα μακριά από τη μύτη, άπλωσέ το κατά μήκος της κορυφής των ζυγωματικών προς το αφτί και σβήσε το προς τα κάτω για να μην ξεχωρίζει. Αυτού του είδους η εφαρμογή θα βοηθήσει να μην τονίζεται το στρογγυλό σχήμα.


Δες και το βίντεο του μακιγιάζ για στρογγυλό πρόσωπο: