6 λόγοι να βάλεις το serum στην ρουτίνα ομορφιάς σου

109

23/1/2017

Ακούω πάρα πολύ συχνά από φίλες μου αλλά και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ότι δεν χρησιμοποιούν serum στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους. Και κάθε φορά, τους βάζω… τις φωνές!

Ένας ορός για το πρόσωπο -ο οποίος εφαρμόζεται πριν την κρέμα ημέρας-, είναι το ίδιο σημαντικός με την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.

Είναι μέσα στην λίστα με τα απαραίτητα για την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς.

Τώρα, ξέρω ότι μπορεί να νιώθεις ότι χρειάζονται ένα σωρό προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας μας και ότι πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για αυτή την διαδικασία και εν μέρει αυτό είναι σωστό.

Παρόλα αυτά, είναι η μόνη και πιο ουσιαστική λύση για να διατηρήσεις μια φρέσκια επιδερμίδα με την οποία θα είσαι τελικά πάντα ικανοποιημένη.

Αυτό και μόνο είναι λόγος αρκετός. Και για να έχεις πάντα αυτή την πολυπόθητη σφριγιλλή όψη, πρέπει να μπει και το serum στην ζωή σου.

Κι αν δεν έχεις πειστεί, έχω 6 λόγους που θα το κάνουν! Να γιατί πρέπει να βάλεις το serum στη ζωή σου.

#1. Ένας ορός πριν την κρέμα ημέρας έχει την ιδιότητα να «κλειδώνει» την υγρασία της επιδερμίδας, διατηρώντας την ελαστική όλες τις ώρες.

#2. Ένας ορός θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, καθώς έχει ως βάση του το νερό, ενώ τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν και συστατικά όπως κολλαγόνο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C.

#3. Λόγω λοιπόν του ότι έχει βάση το νερό, τα περισσότερα serums έχουν ελαφριά σύσταση και υφή, κάτι που σημαίνει ότι δεν «βαραίνουν» την επιδερμίδα.

#4. Ένα serum κάνει για όλους τους τύπους δέρματος, είτε έχεις ξηρή είτε λιπαρή επιδερμίδα. Θα φέρει την σωστή ισορροπία σε όποια κατηγορία επιδερμίδας και αν ανήκεις.

#5. Βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος καθώς βοηθάει στην αναπαραγωγή κυττάρων.

#6. Εν καιρώ, βοηθάει στην μείωση και καταπολέμηση της ακμής, εφόσον το serum που επιλέξεις περιλαμβάνει και ρετινόλη που επιταχύνει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων.