Φυσική μάσκα για απαλά και μεταξένια μαλλιά

121

23/1/2017

Τα υπέροχα και περιποιημένα μαλλιά που λάμπουν από υγεία και ζωντάνια είναι το όνειρο κάθε γυναίκας.

Οι περισσότερες καταφεύγουν στη χρήση πολλών διαφορετικών καλλυντικών προϊόντων του εμπορίου προκειμένου να τα διατηρήσουν απαλά και μεταξένια.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά για να έχετε όμορφα μαλλιά, όταν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα υλικά που μας χαρίζει απλόχερα η Μητέρα Φύση.

Ένα από αυτά είναι το αβγό και συγκεκριμένα ο κρόκος του. Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη δημιουργία μασκών τόσο για τα μαλλιά όσο και για το πρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κρόκος ενός αβγού μπορεί να διατηρηθεί φρέσκος στο ψυγείο για κάποιες ημέρες, αν βέβαια αποθηκευτεί με σωστό τρόπο. Ο τρόπος αυτός είναι ο εξής: Βάλτε σε ένα μπολ τον κρόκο και λίγο νερό και ανακατέψτε τα δυο υλικά. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε ένα τάπερ που κλείνει καλά και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο, ο κρόκος θα διατηρηθεί φρέσκος για 2-3 μέρες.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν έναν κρόκο αβγού, ο οποίος είναι πλούσιος σε λίπη και πρωτεΐνες, σε συνδυασμό με λίγο νερό και ελαιόλαδο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό μαλακτικό μαλλιών. Το συγκεκριμένο φυσικό μαλακτικό θρέφει σε βάθος και ενυδατώνει την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά σας όμορφα, λεία, μεταξένια και πιο δυνατά, έτσι ώστε να μην σπάνε εύκολα.

Ο κρόκος του αβγού μπορεί να φτιάξει ένα εξαιρετικό μαλακτικό μαλλιών. Θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα μεταξένια, λεία και λιγότερο επιρρεπή σε θραύση.

Πως να φτιάξετε την φυσική μάσκα για απαλά και μεταξένια μαλλιά:

► Θα χρειαστείτε:

– 1 κρόκο αβγού
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι νερό

► Τρόπος παρασκευής:

Χτυπήστε αρχικά τα αβγά σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

► Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε τη μάσκα και απλώστε τη στα μαλλιά σας. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε πάρα πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Όπως θα δείτε, μετά την εφαρμογή της απλής αυτής φυσικής μάσκας τα μαλλιά σας θα είναι πολύ μαλακά και μεταξένια. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό μαλακτικό μαλλιών.