Φριζάρισμα τέλος! 5 tips που θα σώσουν την κατάσταση

138

27/1/2017

Απαλά λαμπερά ή όχι, τα μαλλιά σου παίρνουν την φόρμα τους πριν ακόμα τα λούσεις.

Ανακάλυψε λοιπόν τα προϊόντα αλλά και τις κατάλληλες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να μείνεις μακριά από το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. 

1. Μην λούζεσαι πολύ συχνά

Το πιο κοινό συστατικό στα περισσότερα σαμπουάν, είναι το sodium sulfate, το οποίο ευθύνεται και για τον βαθύ καθαρισμό των μαλλιών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να αφήσει τα μαλλιά ξηρά και φριζαρισμένα.

Για να τα κρατήσεις λοιπόν ενυδατωμένα, δοκίμασε ένα 100% sulfate free σαμπουάν για ενυδάτωση και προστασία, που θα βρεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια. Επίσης, στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αδύναμα, προσπάθησε να τα λούζεις ανά πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Εάν μπορείς άφηνε να περάσουν και 3 μέρες πριν το επόμενό σου λούσιμο.

2. Μην ξεχνάς ποτέ να τα ενυδατώνεις

Ένα καλό conditioner, θα δυναμώσει τα μαλλιά σου και εφαρμόζοντάς το κάθε φορά που λούζεσαι, θα σε βοηθήσει να δεις γρήγορα αποτελέσματα. Βεβαιώσου ωστόσο, ότι του αφήνεις τον απαραίτητο χρόνο για να δράσει.

3. Μην επιμένεις στο τρίψιμο με την πετσέτα

Το να τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα ούτως ώστε να στεγνώσουν πιο γρήγορα, μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει να σου αποφέρει, καθώς τα προκαλείς να σπάσουν και να χάσουν την γυαλάδα τους, Γι’αυτό λοιπόν πριν αποφασίσεις να τα ξανασκουπίσεις, ξανασκέψου το.

4. Στεγνωσέ τα σωστά

Αρχικά προμηθεύσου κάποιο καλό πιστολάκι. Χρησιμοποιώντας το θα καταφέρεις να μειώσεις το φριζάρισμα καθώς τα λέπια τις τρίχας θα κλείσουν και η υγρασία θα απομακρυνθεί. Βεβαιώσου ότι το χρησιμοποιείς με φορά προς τα κάτω και πως το έχεις στην μεσαία κλίμακα καθώς η πολύ ζεστή κλίμακα, ίσως να τα υπερθερμάνει και να τα ταλαιπωρήσει.

5. Μην τα πιάνεις συνεχώς

Προσπάθησε να αντισταθείς στο να τα ακουμπάς συνεχώς. Όσο περισσότερο τα πιάνεις, τόσο περισσότερο τα φριζάρεις και τα λαδώνεις. ‘Ασ’τα λοιπόν ήσυχα και ησύχασε!!