Στη Δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό

9

9/1/2017

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό, μετά από τη δημοσίευση από το υπουργείο Εργασίας αποφάσεων και εγκυκλίων, με τις οποίες, όπως καταγγέλλουν, «ολοκληρώνεται το έργο της εξόντωσης» του κλάδου.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, «τις αποφάσεις αυτές που τις ‘φύλαγαν’ ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, που προσδοκούμε ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016».

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, με τις παραπάνω διατάξεις «πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε δήμευση οι φαρμακοποιοί».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο ΠΦΣ, «κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο ΠΦΣ προχωρά ήδη στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.