Πούδρα για το πρόσωπο: Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις πού και πώς να την εφαρμόσεις;

158

23/1/2017

Εάν χρησιμοποιείς πούδρα για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου και να μειώσεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα, ο Fred Letailleur, National Artist του τομέα ομορφιάς της YSL συμβουλεύει να ξεκινάς με μικρές ποσότητες.

«Θα πρέπει να βάζεις μικρή ποσότητα πούδρας στο κέντρο του δέρματος για να παραμένει φυσικό το αποτέλεσμα, καθώς είναι βασικός ένοχος που κάνει τη βάση να δείχνει βαριά».

Η πούδρα μπορεί να κάνει πιο ορατές τις λεπτές γραμμές ή την ξηρότητα του δέρματος, οπότε άλλαζε τη χρήση της ανάλογα με την εποχή, «βάζε πιο λίγη τους χειμερινούς μήνες και περισσότερη το καλοκαίρι» συμβουλεύει.

Για να μην φαίνεσαι σαν να έχεις απλώσει …αλεύρι στο πρόσωπό σου, η τεχνική είναι να βάζεις μια παχιά στρώση πούδρας σε σκόνη, να την αφήνεις «να σταθεί» για 10 λεπτά και μετά να απομακρύνεις με ένα φαρδύ πινέλο όση περισσεύει.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, η τεχνική αυτή είναι μεγάλο trend και σταθεροποιεί το μακιγιάζ, παρόλα αυτά ξηραίνει την επιδερμίδα και δεν της επιτρέπει να αναπνέει, γεγονός που ενισχύει τη δημιουργία λεπτών γραμμών.

Οπότε εάν έχεις νεανική επιδερμίδα, και θέλεις να δείχνει αψεγάδιαστη σε όλα τα επίπεδα, δοκίμασέ το αλλά μην το κάνεις πάρα πολύ συχνά – είναι οκ για μια βραδινή έξοδο, αλλά όχι για το καθημερινό σου μακιγιάζ».