Μήπως βγάζεις σπυράκια με τη γυμναστική;

98

30/1/2017

H αλήθεια είναι πως ο ιδρώτας από μόνος του δεν προκαλεί σπυράκια.  Όταν έρθει σε επαφή με τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος όμως πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν! Βλέπεις, το δέρμα σου έχει επάνω του βακτήρια, καλά και κακά και αυτά είναι που προκαλούν τα σπυράκια. Αν προσθέσεις σε αυτόν τον συνδυασμό την προδιάθεσή σου για ακμή τότε κατλήγεις με σπυράκια. Μην ανησυχείς όμως, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να απαλλαγείς από αυτά.

murad clarifying body spray

Πριν τη γυμναστική
Ψέκασε τα σημεία που έχουν προδιάθεση για σπυράκια (πλάτη και στήθος) με ένα αντισηπτικό σπρέι προστασίας. Έτσι θα είσαι προστατευμένη πριν ακόμα ιδρώσεις και θα έχεις εξολοθρεύσει μεγάλο μέρος των βακτηρίων. Το καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι το Dr. Murad Clarifying Body Spray.

gimnastiki montelo

Κατά την διάρκεια της γυμναστικής;
Η τριβή με συνθετικά υλικά μπορεί να επιδεινώσει τη κατάσταση, γι αυτό όταν γυμνάζεσαι είναι προτιμότερο να φοράς άνετα ρούχα από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι. Συνθετικά υφάσματα όπως η λύκρα και το νάιλον, καθώς τρίβονται στο δέρμα, παγιδεύουν τον ιδρώτα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαγμένους πόρους και κατ’επέκταση σπυράκια.

Intermed AcnoFix Cleansing Face Foam

Μετά τη γυμναστική
Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις στο ντους ένα αφρόλουτρο με με σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα κρατήσει τους πόρους καθαρούς. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποίησε έναν αφρό καθαρισμού για δέρματα με ακμή στα σημεία που παρουσιάζεις πρόβλημα και δεν υπάρχει καλύτερος από τον AcnoFix Cleansing Foam της Intermed.