Λαμπερά μαλλιά και το χειμώνα

118

31/1/2017

Διατηρήστε υγιή τα μαλλιά σας το χειμώνα και προστατεύστε τα από τις χαμηλές θερμοκρασίες με τις παρακάτω συμβουλές ομορφιάς.

Μην βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά

Αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παγώσουν τα μαλλιά.

Το παγωμένο νερό αναγκάζει την τρίχα να επεκταθεί, και αν τα μαλλιά σας έχουν απορροφήσει την υγρασία, τότε στο μέλλον θα αποκτήσετε κατεστραμμένα μαλλιά.

Το χειμώνα, για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι προστατευμένα, πάντα να τα στεγνώνετε πολύ καλά πριν βγείτε έξω.

Επιλέξτε ένα στυλ συμβατό με τις ανάγκες του καιρού

Για τους χειμερινούς μήνες επιλέξτε ένα χτένισμα που θα σας κρατά ζεστούς. Ο χειμώνας μπορεί να μην είναι η καλύτερη εποχή για ένα υπερ-κοντό κούρεμα.

Τα κασκόλ είναι φίλοι σας

Τα ρούχα που εφαρμόζουμε στα μαλλιά μπορεί να αποβούν καταστροφικά. Οι κουκούλες από τα μπουφάν, τα μάλλινα καλύμματα, οι ωτοασπίδες, όλα αυτά καταστρέφουν το χτένισμά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμμένα μαλλιά, ακόμη και ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να καταστρέψει την τρίχα.

Αντ΄αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταξωτό μαντίλι ή σατέν μεταξύ των μαλλιών σας και του καπέλου, ή από την κουκούλα.Το ύφασμα του μαντηλιού θα προστατεύει τα μαλλιά σας από την τραχύτητα του μάλλινου κασκόλ, και θα αναιρεί το στατικό φορτίο που συνήθως δημιουργείται στη διάρκεια του χειμώνα.

Υγρασία, υγρασία, υγρασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή τα μαλλιά μας γίνονται πιο ξηρά. Ο χειμώνας όμως είναι πιο καταστροφικός για τα μαλλιά.

Θα πρέπει να κρατάτε τα μαλλιά σας πάντα ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε ένα conditioner ή έναν ορό αντι-φριζαρίσματος για να βεβαιωθείτε ότι η τρίχα είναι σφραγισμένη από την απώλεια υγρασίας.

Πηγή: neadiatrofis.gr