Δ. Θεσσαλονίκης: Νέο κέντρο ενισχυτικής διδασκαλίας στην 2η Δημοτική Κοινότητα

122

26/1/2017

Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεκτείνεται με τη λειτουργία ενός νέου κέντρου στη 2η Δημοτική Κοινότητα, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών.

Το νέο κέντρο θα λειτουργήσει στους χώρους του 12ου Γυμνασίου και 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης (Γρ. Κολωνιάρη 15), προσφέροντας δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά την ολοκλήρωση του πρωινού σχολικού ωραρίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η διδακτική και παιδαγωγική ενίσχυση των αδύναμων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκριθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις, γύρω από πρωτεύοντα φροντιστηριακά μαθήματα και η στήριξη στην προσπάθεια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους λυκείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: (ΕΔΩ)

Η ενισχυτική διδασκαλία συνεχίζεται, παράλληλα, και στα ακόλουθα διδακτήρια:

•             Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θεσσαλονίκης (πρώην 13ο Γυμνάσιο), Εγνατίας 132

•             14ο Λύκειο, Θ. Σοφούλη με Γ. Παπανδρέου

•             18ο Λύκειο, Παπάφη 130 Α΄

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310. 840-295 και 2310. 841-498.