Γιορτάζουμε τα 15 χρόνια του Ινστιτούτου Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης

127

23/1/2017

Η ομάδα του ΙΕΑ σας προσκαλεί στην ψυχαγωγικο-ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, από τις 11.00′ π.μ. έως τις 03.00′ μ.μ., στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Το ΙΕΑ είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδοκοινωνιακής αποκατάστασης για ανθρώπους με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή προγραμμάτων μη τυπικής μάθησης, καθώς και στην προώθηση ανθρώπων με αναπηρία στην απασχόληση. Επιπλέον, οργανώνονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας και Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών νέων, αποστολής και φιλοξενίας εθελοντών, έρευνας και καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  1. Χαιρετισμό του προέδρου του ΙΕΑ, κ. Δημητρίου Ανατολίτη, Παρολυμπιονίκη στην Άρση Βαρών σε Πάγκο.
  2. Απολογισμό 15ετίας ΙΕΑ: Θετικά και Αρνητικά – Ευχάριστα και Δυσάρεστα, από τον Διευθυντή του ΙΕΑ π. Κωνσταντίνο Παπανικολάου (παρουσίαση σε διαφάνειες).
  3. Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Το θαύμα των σκύλων”, καθώς και του βιβλίου με τίτλο: “Δόξα και Συνείδηση”, της δημοσιογράφου και συγγραφέως με αναπηρία, κ. Χριστιάνας Μητσικούδη.
  4. Βιντεοσκοπημένη παρουσίαση-ομιλία της κ. Χριστιάνας Μητσικούδη, με θέμα: “Προσωπικές εμπειρίες από τον εργασιακό στίβο”.
  5. Προβολή των ταινιών μικρού μήκους: ‘Τα εμπόδια του μυαλού’, ‘Η ζωή δεν περιμένει’, ‘Just men 1’ και ‘3 μέρες, μια ζωή’, που έχουν δημιουργηθεί από εθελοντές του ΙΕΑ.
  6. Βιντεοσκοπημένη παρουσίαση-ομιλία της κ. Γεωργίας Ματράκα, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τις παραπάνω ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την αναπηρία.

Τα βιβλία της κ. Μητσικούδη θα διατίθενται από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, εντός του εμπορικού κέντρου.