Αυτό το diy απολυμαντικό χεριών θα γίνει το αγαπημένο σου

109

27/1/2017

Μπορεί να είμαι και λίγο υποχόνδρια, αλλά όποτε βρίσκομαι εκτός σπιτιού ή γραφείου, κυκλοφορώ πάντα με ένα απολυμαντικό χεριών στην τσάντα μου.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να τα κρατήσω «μακριά» από τα μικρόβια, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες να μολύνω μέχρι και άλλα μέρη του σώματός μου (βλ. πρόσωπο).

Επειδή, όμως, θέλω τα χέρια μου όχι να είναι μόνο καθαρά  και μαλακά (τα απολυμαντικά χεριών του εμπορίου μου προκαλούν πάντα ξηρότητα στο δέρμα), αλλά και να μυρίζουν ωραία, αποφάσισα να βρω μια συνταγή και να φτιάξω το δικό μου!

Σκέφτηκα λοιπόν «πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κανείς το δικό του απολυμαντικό χεριών;».

Η απάντηση φυσικά είναι καθόλου δύσκολο, γιατί πρόσφατα ανακάλυψα την παρακάτω συνταγή.

Πολύ βασικό στοιχείο για να σε παροτρύνω να την κάνεις, είναι το γεγονός ότι αποτελείται από φυσικά υλικά ως επί το πλείστον, ενώ παράλληλα με την χρήση φυσικών ελαίων προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στα χέρια!

Για την συνταγή θα χρειαστείς:

4 κ.σ. αμαμελίδα (witch hazel)

2 κ.σ. αλόη (σε gel)

1 κ.γ. γλυκερίνη

15 σταγόνες έλαιο λεβάντας

15 σταγόνες έλαιο λεμονιού (απέφυγε τον φυσικό χυμό λεμονιού για να διατηρήσεις το απολυμαντικό αρκετό καιρό)

Εκτέλεση: Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά (εκτός από τα έλαια) σε ένα μπολ και με ένα χωνί, άδειασε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι. Πρόσθεσε τις σταγόνες από τα έλαια της λεβάντας και του λεμονιού στο τέλος. Φρόντισε να κουνάς ελαφρώς το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση.