Έξυπνα tricks για ατίθασα μαλλιά!

155

28/1/2017

Πολλές φορές ξυπνάτε το πρωί και τα μαλλιά σας έχουν κολλήσει στο κεφάλι σας, η αλογοουρά που κάνατε χτες βράδυ έχει χαλάσει και ορισμένες τούφες έχουν ξεφύγει, μερικές τρίχες πετάνε, άλλες όχι, και το λαστιχάκι γλιστράει προς τα κάτω και κοντεύει να φτάσει στις -ξηρές- άκρες των μαλλιών σας. Μην πανικοβάλλεστε!

Δείτε μερικά tricks για να τιθασεύσετε τα μαλλιά σας τις ημέρες που δεν «είναι στα καλά τους».

  • Αν έχετε μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, λουστείτε το προηγούμενο βράδυ, πιάστε τα σε έναν κότσο και κοιμηθείτε. Το πρωί που θα ξυπνήσετε τα μαλλιά σας θα είναι ελαφρώς κυματιστά.
  • Μια γαλλική πλεξούδα προσδίδει πάντα κομψότητα και στυλ. Πλέξτε τα μαλλιά σας σφιχτά για μια πιο αυστηρή εμφάνιση ή αφήστε μερικές τούφες απ’ έξω για πιο boho look.
  • Κοιμηθήκατε με βρεγμένα μαλλιά και το πρωί που ξυπνήσατε, ξύπνησε μαζί σας και η ζούγκλα; Ρίξτε λίγες σταγόνες λάδι μαλλιών στις παλάμες σας και στη συνέχεια εφαρμόστε το στα μαλλιά σας. Το λάδι θα καταπολεμήσει το φριζάρισμα και θα χαρίσει υπέροχη λάμψη στα μαλλιά σας.
  • Προσπαθείτε να τα πιάσετε αλογοουρά αλλά μερικές τούφες αρνούνται να μείνουν στη θέση τους; Ψεκάστε λίγο σπρέι στις «ατίθασες» τούφες και στεγνώστε αμέσως τα συγκεκριμένα σημεία. Θα δείτε ότι δεν θα το κουνήσουν από τη θέση τους.
  • Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να εμφανιστείτε με μαλλιά που δεν στρώνουν. Φροντίστε να εφαρμόζετε μια μάσκα για τα μαλλιά, έστω μια φορά την εβδομάδα, για να τα προστατεύετε από τη φθορά και να τα διατηρείτε ενυδατωμένα και λαμπερά.