Πόνος στο στήθος: Πότε πρέπει να ανησυχήσεις

12/10/2016

Πόνος, ευαισθησία, σουβλιές, κάψιμο… Μπορεί να νιώθεις κάποιον ή όλους αυτούς τους πόνους κατά καιρούς, αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα αυτό; Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο? Ας τα πάρουμε από την αρχή…

1. Ο πόνος στο στήθος σπάνια είναι ένα σημάδι για τον καρκίνο. Μόνο το 5% των γυναικών με καρκίνο του μαστού έχουν βιώσει πόνο στο στήθος πριν από τη διάγνωσή του. Η εξαίρεση, είναι ο φλεγμονώδης καρκίνος, μία σπάνια μορφή που μπορεί να ξεκινήσει με πόνο.

2. Ο πόνος που έρχεται και φεύγει συχνά, οφείλεται συνήθως σε ορμονικές διαταραχές. Μήπως αυτός ο πόνος εμφαίζεται περίπου την ίδια περίοδο κάθε μήνα? Θα μπορούσε να σχετίζεται με τον εμμηνορροϊκό σου κύκλο, όταν οι ορμόνες σου βρίσκονται σε έξαρση και μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανεπαίσθητο πρήξιμο και να προκαλέσουν ευαισθησία ή πόνο στο στήθος.

3. Ο πόνος και στους δύο μαστούς είναι συνήθως κάτι οργανικό και μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία των λιπαρών οξέων των κυττάρων ή σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των αντισυλληπτικών, των θεραπειών υπογονιμότητας, των αντικαταθλιπτικών κ.ά.

4. Η λύση στον πόνο ίσως να είναι ένας καινούργιος στηθόδεσμος. Ειδικά αν έχεις μεγάλο στήθος, ένα σουτιέν χωρίς στήριξη μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη που φαίνεται σαν να προέρχεται από το στήθος.

5. Άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να σε κάνουν να πονάς στο στήθος. Τα καρδιακά προβλήματα προκαλούν πόνο στο αριστερό στήθος και μασχάλη ή κάποια φλεγμονή του χόνδρου στο στέρνο σου μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ότι πονάς.

πηγή: faysbook.gr
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *