Χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος

43

5/8/2016

Από το Μάιο έχει μείνει χωρίς χειρουργό η Κάρπαθος και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός, ζητώντας την άμεση επίλυση του θέματος.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ειδικά το καλοκαίρι «υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά».

Από τα τέλη Μαΐου, αναφέρει, απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Κω.

Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου αλλά όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του, παρότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν».