Σολομός διαίτης λεμονάτος με μυρωδικά και καστανό ρύζι

92

2/8/2016

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρ, αντικολλητικό χαρτί
  • 2 σακουλάκια Καστανό Ρύζι Agrino Brown Family σε Μαγειρικό Σακουλάκι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσουμε το φαγητό.
  2. Χτυπάμε το νερό με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύουμε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζουμε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
  3. Σκεπάζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνουμε για 40’-45’. Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε απ’ το φούρνο, ετοιμάζουμε τα σακουλάκια με το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σερβίρουμε το σολομό συνοδεύοντας με το πιλάφι και τη λεμονάτη σάλτσα.