Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές στα ηπειρωτικά

47

3/8/2016

«Δροσίζει» σήμερα στη χώρα με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, ενώ αναμένεται και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και στα νοτιά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.