Κοτόπουλο με καρότα και κρεμμύδια στη κατσαρόλα

53

1/8/2016

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι – 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (170 γρ. περίπου το ένα)
  • 3 κ.γ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 5-6 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη σακούλα poly-bag τοποθετείτε τα 4 πρώτα υλικά. Προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου, κλείνετε αεροστεγώς τη σακούλα και την ανακινείτε έτσι ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη σακούλα, τινάζοντάς το καλά (μέσα στη σακούλα) για να φύγει το περίσσιο μείγμα αλευριού. Κρατάτε στην άκρη το μείγμα αλευριού που θα μείνει στη σακούλα.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό.
  3. Ρίχνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ζεστό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο για 3 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λ επιπλέον. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, πασπαλίζετε με το μείγμα αλευριού που έμεινε στη σακούλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ.
  4. Μετά το 1 λ ρίχνετε το κρασί και το ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα κορότα και το κοτόπουλο. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο, και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι σας και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 25-30 λ ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί καλά. Το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας.