Κοιμάσαι φορώντας μέικαπ; Πριν το ξανακάνεις, διάβασε ΑΥΤΟ

47

1/8/2016

Για κάποιον λόγο, από τότε που άρχισα να φοράω μακιγιάζ, πάντα -μα πάντα- το αφαιρούσα πριν κοιμηθώ.

Νομίζω ότι είναι μια συνήθεια την οποία έβλεπα να κάνει κάθε βράδυ η μητέρα μου, οπότε ίσως έχει από τότε αποτυπωθεί στο μυαλό μου. Και πάλι καλά δηλαδή.

Γιατί το να μην ξεβάφεται κανείς πριν κοιμηθεί είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει στο δέρμα του. Όσο… δραματική και αν σου ακούγεται αυτή η πρόταση, είναι η αλήθεια.

Αρχικά, όλη την ημέρα οι ρύποι της ατμόσφαιρας “βομβαρδίζουν” το πρόσωπό μας, οπότε είναι απαραίτητος ο καλός καθαρισμός του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει κάθε γυναίκα να αφαιρεί το μακιγιάζ της. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ίδια τα προϊόντα μακιγιάζ.

Ας ξεκινήσουμε με προϊόντα όπως σκιές ματιών, eyeliner και μάσκαρα: Εάν αυτά παραμείνουν όλη την ημέρα στα μάτια μας, τότε υπάρχει κίνδυνος να φράξουν οι θύλακες των τριχών, δημιουργώντας θυλακίτιτιδα.

Όσον αφορά στο foundation και το primer, η μη αφαίρεσή τους οδηγεί σε ακμή αλλά και σε δερματικές ενοχλήσεις, που οφείλονται στην συσσώρευση βακτηριδιών.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το κραγιόν, το οποίο εάν απλωθεί στο πρόσωπο μπορεί εύκολα να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει μαύρα στίγματα.

Φυσικά, όλα αυτά επηρεάζουν και την ποιότητα του δέρματός μας συνολικότερα, καθώς όταν δεν «αναπνέει» σωστά, εμποδίζει το κολλαγόνο από το να αναπαραχθεί σωστά, χάνοντας την ελαστικότητά του.