Καλοκαιρινές ιδέες και στυλ μανικιούρ για κοντά νύχια

165

6/8/2016

Τα μακριά νύχια στα χέρια σου τύπου stiletto, μυτερά, είναι μία από τις πιο σύγχρονες και απόλυτες τάσεις της μόδας του γυναικείου μανικιούρ. Είναι, όμως, παράλληλα και μια αρκετά εκκεντρική τάση που δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ούτε μπορούν όλες να την υιοθετήσουν επιτυχημένα. Τα μακριά νύχια γενικά δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες όπως επίσης πολλές δεν τα θεωρούν πρακτικά και δε νιώθουν άνετα με αυτά στην καθημερινότητα τους.

Αντίθετα, τα κοντά νύχια ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, στιλ και τρόπου ζωής. Τα κοντά νύχια έχουν μια διαχρονική αξία, είναι κλασικά και κομψά. Και φυσικά δε σημαίνει πως για να έχεις ένα περιποιημένο μανικιούρ χρειάζονται μακριά νύχια, αντιθέτως υπάρχουν πολλά στιλ και μανικιούρ στα κοντά νύχια σου που μπορούν να καταλήξουν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να απογειώσουν την εμφάνισή σου.

Τα κοντά νύχια, ακόμα κι αν δεν τα βάφεις ή δεν τα φροντίζεις ιδιαίτερα δείχνουν πάντα περιποιημένα και κομψά σε αντίθεση με τα μακριά που αν τα παραμελήσεις θα είναι περισσότερο αισθητό.
Αν, λοιπόν, γενικά δεν είσαι και μεγάλη οπαδός του στιλ stiletto όσο μοδάτο κι αν είναι, ή αν απλά τα νύχια σου είναι αρκετά αδύναμα και εύθραυστα ώστε να μπορείς να τα διατηρείς μακριά, το καλύτερο μήκος για να υιοθετήσεις είναι τα κοντά και συγκεκριμένα στην ευθεία με το δέρμα του δαχτύλου σου. Ειδικά για τις έφηβες κοπέλες και γενικά τις νεαρότερες ηλικίες, είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα υπερβολικά μήκη νυχιών και γενικά να δείχνουν λίγο πιο φυσικά.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε ποια χρώματα ταιριάζουν περισσότερο στα κοντά νύχια σου αλλά και τι στιλ μανικιούρ μπορείς να επιλέξεις για να τα κάνεις πιο ενδιαφέροντα.

n1

Κοντά νύχια – Χρώματα

Σύμφωνα με κάποιους από τους ειδικούς, οι κατάλληλες αποχρώσεις για κοντά νύχια, είναι αυτές του nude. Υπάρχει, όμως, και η άλλη κατηγορία οπαδών που υποστηρίζουν τα πιο τολμηρά, έντονα και φωτεινά χρώματα ή τους αρέσει να παίρνουν ρίσκο με ένα πιο σκούρο μανό.

Η πραγματικότητα είναι πως δε θα έπρεπε να περιορίζεσαι στο χρώμα που θα επιλέξεις για το βερνίκι νυχιών σου, αρκεί να σε ευχαριστεί, να σου φτιάχνει τη διάθεση, να σου ταιριάζει και πάνω απ’ όλα ότι μήκος, στιλ, και χρώμα νυχιών έχεις να είναι περιποιημένα και όμορφα. Αυτό έχει πραγματικά σημασία. Είτε κοντά νύχια έχεις είτε μακριά, αν είναι απεριποίητα τότε πάλι άσχημο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε, όμως κάποια πράγματα σχετικά με τις αποχρώσεις και τα κοντά σου νύχια και εσύ επιλέγεις τι θα υιοθετήσεις.

Οι σκούρες αποχρώσεις στα κοντά νύχια: Τα σκούρα βερνίκια νυχιών, συνήθως, στα πολύ μακριά νύχια δείχνουν λίγο υπερβολικά. Αντίθετα, στα κοντά νύχια είναι πιο κολακευτικά αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνουν τα νύχια να δείχνουν ακόμα πιο κοντά. Για να βοηθήσεις τα κοντά νύχια να δείχνουν μακρύτερα με σκούρα μανό μία συμβουλή είναι να μην καλύπτεις ολόκληρο το νύχι όταν το βάφεις, να μην πηγαίνεις εντελώς έως τις άκρες δηλαδή στις δύο πλευρές κι έτσι θα δείχνει πιο μακρύ.

n2

Το διαφανές look στα νύχια: Όταν εφαρμόζεις στα νύχια σου έντονα και φωτεινά χρώματα και προκύψει κάποιο ψεγάδι ή κάποια ατέλεια οποιουδήποτε τύπου είναι πολύ εμφανής και ενοχλητική και αμέσως χαλάει τα όμορφο μανικιούρ σου και το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείς ένα διαφανές βερνίκι, ακόμα και μια μικρή ατέλεια που θα φαινόταν με οποιοδήποτε άλλο χρώμα, στη στιγμή διορθώνεται με ένα μικρό ρετουσάρισμα και το look στα νύχια είναι και πάλι άψογο. Συν του ότι ένα μανικιούρ με διάφανο βερνίκι νυχιών χρειάζεται δευτερόλεπτα για να το φτιάξεις επομένως ακόμα κι αν είναι πολυάσχολη τα κοντά σου νύχια θα δείχνουν πάντα τέλεια και κομψά.

Τα παστέλ χρώματα: Ανάμεσα στις σκούρες αποχρώσεις και στα φωτεινά χρωματιστά μανό, τα παστέλ είναι τρόπον τινά μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις παραπάνω. Είναι σαν να περιλαμβάνουν τα πάντα και να ανταποκρίνονται σε όλες τις προσδοκίες. Γι’ αυτό και είναι κατάλληλα για όλες τις γυναίκες και για κάθε μήκος νυχιού. Μπορεί να είναι φίνα, λεπτά και φωτεινά γι’ αυτό και περιέχουν στοιχεία και από τα σκούρα και από τα διαφανή. Αρκεί να επιλέξεις το ιδανικό γα σένα χρώμα και να περάσεις μια βάση κατάλληλη καθώς και ένα στρώμα προστασίας πάνω από το βερνίκι σου.

Από μαύρα και μοβ γυαλιστερά βερνίκια νυχιών για πιο ροκ και glamorous βραδιές, μέχρι τα old time classic κόκκινα, τα πιο εκκεντρικά κίτρινα, το ουδέτερο γαλλικό και τις nude αποχρώσεις, δεν υπάρχει χρώμα που να μην ταιριάζει με τα κοντά σου νύχια.

Ιδανικά και στιλ και μανικιούρ για τα κοντά νύχια

Όπως είπαμε, το χρώμα στην ουσία δε σε περιορίζει όσον αφορά τα κοντά σου νύχια. Από κει και πέρα είναι θέμα γούστο και στιλ. Μπορείς, όμως, αν θέλεις να κάνεις ακόμα πιο παιχνιδιάρικα τα κοντά σου νύχια και να αναδείξεις περισσότερο το στιλ σου.

n3

Ας δούμε, επιγραμματικά, μερικές προτάσεις και ιδέες για το μανικιούρ στα κοντά νύχια:

-Απλό σχέδιο με μία κάθετη ρίγα στη μέση περίπου του κάθε νυχιού.

-Ένα πουά μοτίβο με μικροσκοπικές τελείες για να μη «μπουκώνει» το νύχι.

-Ειδικά nail stickers, αυτοκόλλητα δηλαδή με σχέδιο της επιλογής σου, κατά προτίμηση μικρά να μην πιάνουν όλη την έκταση του νυχιού.

-Ένα κλασικό γαλλικό, ένα γαλλικό με διαφορετικά χρώματα, ένα γαλλικό αντίστροφο δηλαδή με τη γραμμή στην κορυφή του νυχιού.

-Μανικιούρ που θα παίζεις με δύο τόνους χρωμάτων ή και παραπάνω.

-Μανικιούρ με περίγραμμα που αναδεικνύουν τα κοντά και νοικοκυρεμένα νύχια.

-Δώσε μια χαριτωμένη χροιά στο στιλ των νυχιών σου με ένα στρας ή άλλο πετραδάκι στη βάση του νυχιού σου σε ένα ή περισσότερα δάχτυλα.

-Χρησιμοποίησε μικροσκοπικά floral επιθήματα που θα πιάνουν μικρό κομμάτι του νυχιού σου.

-Συνδύασε κάποιας μορφής nail art και μεταμόρφωσε το μανικιούρ στα κοντά νύχια σου.

-Χρησιμοποίησε glitter ή μεταλλικά βερνίκια νυχιών που στα κοντά σου νύχια δε θα δείχνουν υπερβολικά.

-Σε απλό μανικιούρ επίλεξε το ένα δάχτυλό σου να έχει νύχι statement που θα δώσει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.