ΙΣΑ: Θέμα νομιμότητα από την παρουσία Πολάκη στο χειρουργείο στη Σαντορίνη

105

5/8/2016

Θέμα νομιμότητα για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, που έλαβε προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, θέτει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην ανακοίνωση ο ΙΣΑ τονίζει ότι για τα μέλη της κυβέρνησης είθισται να αναστέλλεται κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και τονίζεται ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Θέμα: Κανείς δεν είναι υπεράνω του συντάγματος και του νόμου

Ο κ. Πολάκης το γνωρίζει;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός Χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα θέμα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.

Ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας ενόψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν, απευθύνονται με κοινοποίηση της παραπάνω επιστολής, και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Υπουργό Υγείας αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες και θέσεις με σκοπό την ενημέρωση των ιατρών μελών μας.