Επιστολή Γιατρών Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ

54

5/8/2016

O Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κάνοντας λόγο για τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Αναλυτικά:

”Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ήταν ανέκαθεν κακή λόγω συγγενούς βαριάς διαμαρτίας, επιδεινώνεται σταθερά πέρα από το όριο.

Η νέα διοίκηση έχοντας ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη και εκκρεμούσα μεταξύ ιδεολογικής αγκύλωσης και «πιέσεων» βασανίζει τους παρόχους του οργανισμού αφού σπατάλησε πολλούς μήνες σε οραματισμούς και πειράματα.

Στο χρονικό αυτό διάστημα αντί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων με σειρά αποφάσεων και μέτρων, διόγκωσε τη γραφειοκρατία, αύξησε το κόστος και τελευταία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό τραγελαφικής ανοησίας επί του «αλφαβητικά χρονολογικού καταλόγου». Όλα αυτά βεβαίως με έξοδα των κακοπληρωμένων συμβεβλημένων ιατρών.

Σήμερα, 5 Αυγούστου 2016, οι συμβεβλημένοι ιατροί –κλινικοί και εργαστηριακοί– του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης έχουν εξοφληθεί μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και αναμένονται βέβαια οι νεκρές μέρες των διακοπών του Αυγούστου…

Μπορείτε να εξηγήσετε αν το φαινόμενο που καλούνται να πληρώσουν κυριολεκτικά οι συμβεβλημένοι ιατροί της πόλης μας οφείλεται σε σκοπιμότητα ή ανικανότητα;”