Αποζημίωση μαμούθ σε 49χρονη που έμεινε παράλυτη από ιατρική αμέλεια

56

1/8/2016

Μια πρωτοφανή σε ύψος αποζημίωση, την πιο ψηλή στα κυπριακά ιατρικά χρονικά  επιδίκασε το δικαστήριο σε 48χρονη που έμεινε παράλυτη λόγω ιατρικής αμέλειας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης, την αποζημίωση θα καταβάλουν τρεις γιατροί και μία ιδιωτική κλινική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το δικαστήριο έκρινε πως ένας παθολόγος, ένας χειρουργός και μία αναισθησιολόγος ευθύνονται  για την αναπηρία που προκλήθηκε σε 48χρονη ασθενή, η οποία για το υπόλοιπο της ζωής της θα παραμείνει καθηλωμένη σε τροχοκάθισμα.

Όπως αναφέρεται, η αναπηρία ήταν τραγική συνέπεια της ολιγωρίας που επέδειξαν οι γιατροί σε μόλυνση η οποία προκλήθηκε από επισκληρίδιο καθετήρα που είχε τοποθετηθεί για τους σκοπούς της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως σημειώνεται, το τραγικό της υπόθεσης είναι πως αν υπήρχε έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά την επέμβαση, τότε η αναπηρία στα κάτω άκρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Χαρακτηριστική, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι η αναφορά στην απόφαση του δικαστηρίου, ότι «με βάση την αδιαμφισβήτητη μαρτυρία που τέθηκε και από τις δύο πλευρές, εάν το επισκληρίδιο απόστημα αφαιρείτο εγκαίρως, η παραπληγία της ενάγουσας θα είχε αποφευχθεί».