Χυμός κεράσι: Ηappy end στην αϋπνία

155

9/7/2016

Μήπως δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ; Είσαι από εκείνες που μετρούν προβατάκια μέχρι να τελειώσουν όλα τα κοπάδια και ακόμα το μάτι δεν έχει κλείσει; Δεν είσαι η μόνη!

Η αϋπνία είναι μία από τις πιο σύγχρονες ασθένειες. Μπορεί να μην ανακαλύφθηκε τώρα, αλλά παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και της καθημερινής μας πίεσης.

Σύμφωνα με μελέτες, 1 στους 4 ενήλικες πάσχει από αϋπνία, ενώ 1 στους 5 δεν καταφέρνει να κοιμηθεί για περισσότερες από 5 ώρες κάθε βράδυ. Μια νέα επιστημονική έρευνα όμως έρχεται να φέρει στο φως το φυσικό φάρμακα κατά της αϋπνίας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν μια νέα έρευνα για τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού κεράσι στον ύπνο. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, έδωσαν σε εθελοντές να πιουν ένα ποτήρι χυμό κεράσι χωρίς προσθήκη ζάχαρης και στους άλλους μισούς εθελοντές ένα χυμό από άλλα φρούτα.

Αμέσως διαπίστωσαν πως ο χυμός των κερασιών αύξανε –κατά μέσον όρο– την διάρκεια του ύπνου κατά 17 λεπτά, ενώ υπήρχαν εθελοντές που κοιμήθηκαν αρκετές ώρες παραπάνω.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Γουϊλφρεντ Πίτζον, η ευεργετική επίδραση του χυμού κεράσι πιθανώς οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου στον άνθρωπο.

Πηγή:keepup