Υαλουρονικό οξύ: 4 facts που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις

65

10/7/2016

Είμαι σίγουρη ότι εδώ και μερικά χρόνια, ακούς συνέχεια για το υαλουρονικό οξύ και για το πόσο σημαντικό είναι για εσένα.

Ή δεν είναι τελικά; Πολλές φίλες μου με ρωτάνε, γιατί έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά για το συγκεκριμένο συστατικό -το οποίο πλέον έχει «κατακλύσει» όλα μας τα προϊόντα ομορφιάς- που δεν ξέρουν τι είναι και αν μας χρειάζεται πραγματικά ή όχι. Ε, λοιπόν, σήμερα θα σου τα ξεδιαλύνω όλα! Κάτσε αναπαυτικά και διάβασε!

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το HA (Hyaluronic acid) είναι ένα μόριο, το οποίο παράγει φυσικά ο οργανισμός και συνδέεται με τoν ιστό του σώματός μας. Βοηθάει στο να κινούνται σωστά οι αρθρώσεις, ενώ προσφέρει ενυδάτωση και διατηρεί το δέρμα στο σωστό σχήμα (ελαστικότητα κτλ.).

Το έχουμε μέσα μας δηλαδή;

Ναι!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για το δέρμα μου;

Το υαλουρονικό οξύ έχει την τρομερή ιδιότητα να διατηρεί τα πάντα ενυδατωμένα (υπολόγισε ότι είναι 1.000 φορές το βάρος του σε νερό!). Και γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την υγεία του δέρματός μας (ειδικά από μια ηλικία και έπειτα), καταλαβαίνεις την σημαντικότητά του.

Μεγαλώνοντας, όμως, το δέρμα χάνει αυτή την ιδιότητα του να διατηρείται ενυδατωμένο. Γι΄αυτό, λοιπόν, και είναι απαραίτητο να συμπεριλαβάνεις στην περιποίησή σου προϊόντα που το περιέχουν.