Στη Σαντορίνη ο Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας

39

15/7/2016

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον δήμαρχο του νησιού ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, καθώς εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων μπορεί να βοηθήσει και τον τουρισμό.

Στα εγκαίνια παραβρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Ν. Συρμαλένιος.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στις 10:30 με το δήμαρχο Θήρας, Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, και κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί από το 2011, ότι η κατασκευή και η διάταξη του ειναι εξαιρετική και πως ένα πρόβλημα του είναι ότι είναι ενεργοβόρο.

«Ενεργοβόρο στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, αφού εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορεί να λειτουργήσει και για τον τουρισμό, καθώς άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, θα μπορούν να επισκεφθούν το νησί.

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και στις 13:00 θα έχει συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς του νησιού.

Στις 5 Ιουλίου, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είχε επισκεφθεί και είχε επιθεωρήσει τους χώρους και τις υποδομές του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η δημιουργία του νέου νοσοκομείου στο Καρτεράδος Θήρας, είναι έργο ενταγμένο στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό 2009-2011 (ΦΕΚ τ.Β’1830/03-09-2009), δυναμικότητας 50 κλινών και συνολικής επιφάνειας 4.580 τ.μ., και στοίχισε 13,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο ετήσιος προϋπολογισμός θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο νοσοκομείο περιλαμβάνονται Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, Απεικονιστικά Εργαστήρια, Βιοπαθολογικά Εργαστήρια, Μαιευτικό τμήμα, Χειρουργικό τμήμα, Νοσηλευτικές Μονάδες (32 κλινών), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (5 κλινών) και Μονάδα Εμφραγμάτων (5 κλινών).

Το προσωπικό αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου είχαν ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, είχε παγώσει η στελέχωσή του. Στο πλαίσιο, όμως, του «παράλληλου πρόγραμματος» το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης εντάχθηκε στην ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ και καταργείται έτσι το Κέντρο Υγείας της περιοχής.