Πες «αντίο» στο ξεφλούδισμα το καλοκαίρι μια για πάντα

48

12/7/2016

Απέκτησες επιτέλους το μαύρισμα που ήθελες, αλλά άρχισες να ξεφλουδίζεις. Μην ανησυχείς σου έχουμε την λύση!

Το ξεφλούδισμα είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης της επιδερμίδας, γι’ αυτό χρειάζεσαι μια καλή ενυδάτωση.

Στο μπάνιο: κάνε ντους με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό γίνεται! Το κρύο νερό θα βοηθήσει το δέρμα σου να δροσιστεί και να ηρεμήσει, επιβραδύνοντας τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος. Επίσης, μην τρίβεις με την πετσέτα το σημείο όπου ξεφλουδίζεις, αλλά σκουπίσου ταμποναριστά!

Μετά το μπάνιο: μόλις στεγνώσεις το δέρμα σου, φρόντισε να βάλεις ενυδατική κρέμα! Ιδανικές για δέρματα που ξεφλουδίζουν είναι οι κρέμες που περιέχουν aloe vera και αμυγδαλέλαιο.

Για την φαγούρα: Μην ξύνεσαι στο σημείο που έχεις ξεφλουδίσει! Εκτός του ότι θα επεκτείνεις το ξεφλούδισμα, ενδέχεται να δημιουργήσεις ουλές! Αν δεν αντέχεις την φαγούρα, βάλε δύο παγάκια μέσα σε ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα και τοποθέτησέ το στην πάσχουσα περιοχή.

Tips

tip 1: Μην πειράζεις το δέρμα που έχει αποφασίσει να φύγει από επάνω σου! Το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις ακόμα μεγαλύτερη βλάβη στο δέρμα σου.

tip 2: Πιες άφθονο νερό! Εκτός από την εξωτερική ενυδάτωση, μεγάλο ρόλο παίζει και η εσωτερική. Καταναλώνοντας νερό (οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα), δίνεις στο δέρμα σου ό, τι χρειάζεται για να μπορέσει να επουλωθεί και να γιατρευτεί.