Κολοκυθόπιτα με προσούτο χωρίς φύλλο

54

14/7/2016

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. για άλειμμα του ταψιού
  • 300 γρ. κολοκυθάκια πράσινα ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 100 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κίτρινο (τσένταρ, γκούντα) τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε ένα τετράγωνο αντικολλητικό ταψάκι 22 εκ. περίπου.
  2. Βάζετε σε μπολ τα κολοκυθάκια, το προσούτο, το πράσινα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε ζωηρά, με σύρμα τη κρέμα γάλακτος με το λεμόνι για λίγο, απλώς να αφρατέψει. Ρίχνετε στο μπολ και τα χτυπημένα αυγά, το σκόρδο, τη μισή γραβιέρα και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε και το μείγμα με τα κολοκυθάκια, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και το κίτρινο τυρί και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ, ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λ μέχρι να πήξουν τα υλικά και ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.