Εθελοντές πραγματοποιούν περιπολίες από αέρος για την προστασία του Σέιχ Σου

60

7/7/2016

Εθελοντισμός που σε κάνει… να πετάς στα σύννεφα!

Κυριολεκτικά, στην περίπτωση που η πτήση αφορά drone, το ειδικό εκείνο ελικοπτεράκι, εξοπλισμένο με κάμερα που πραγματοποιεί περιπολίες από αέρος.

Μεταφορικά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι που το κατέχουν θέτουν εθελοντικά, έναν εξοπλισμό που αποτιμάται σε περίπου 1.300 ευρώ, στην υπηρεσία του πολίτη.

Πρόκειται για την επίλεκτη ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 1.000 εθελοντές και έχει ως στόχο -μεταξύ άλλων- την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ FM 104,9” ο επικεφαλής της ομάδας Μίλτος Μπενάκης στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά “επικίνδυνο” ενημερώνουν τις αρχές.

Επιπλέον συνεχίζουν τις περιπολίες τη νύχτα και την ημέρα με τα άλλα μέσα που διαθέτουν, όπως μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τα ATV ή αλλιώς γνωστά ως “γουρούνες” και τα πεζοπόρα τμήματα.

“Προσπαθούμε ως εθελοντές με τον εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας να βοηθήσουμε στην πυρασφάλεια και στην προστασία του δάσους” σημείωσε ο κ.Μπενάκης.

Οι περιπολίες στο Σέιχ Σου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και θα δίνεται περισσότερη έμφαση τις ημέρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ