ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΠΟΧΗ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

43

10/7/2016

Ο Σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η αγαπημένη μου εποχή στη Νέα Παραλία» και καλεί ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετάσχουν με φωτογραφικά έργα που αποτυπώνουν το πνεύμα και τη ζωή του τόπου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους. Οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς αλλά και από το κοινό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει ηλεκτρονικά. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα οργανωθεί έκθεση των βραβευμένων και επιλεγμένων συμμετοχών και θα εκτυπωθεί σχετική έκδοση.

Με μια ψηφιακή μηχανή ή απλώς με ένα κινητό τηλέφωνο, ο κάθε επισκέπτης της Νέας Παραλίας μπορεί να γίνει ο εικαστικός ρεπόρτερ της ζωής ενός μεγάλου δημόσιου χώρου της πόλης, να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του σημεία ή τις άγνωστες γωνιές του, τα πρόσωπα που τον «κατοικούν», την κίνηση και τις σιωπές του, το φως και τις σκιές, την εναλλαγή των εποχών.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου. Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του διαγωνισμού (www.paraliazo.gr). Θα αποδοθούν συνολικά ένα μεγάλο βραβείο, τέσσερις έπαινοι και 52 διακρίσεις.

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό οριστικοποιείται με την προαγορά της σχετικής έκδοσης και καταβολή 10,00ευρώ για ένα αντίτυπο της έκδοσης, ή 17,00 για δύο αντίτυπα ή 21,00 για τρία αντίτυπα. Κατά τη διαδικασία της υποβολής των φωτογραφιών δεν απαιτείται καμία πληρωμή. Μετά το πέρας της προσθεσμίας υποβολής συμμετοχών, θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να οριστικοποιήσουν τις συμμετοχές τους εφόσον το επιθυμούν με την σχετική προαγορά εκδόσεων.

Στον διαγωνισμό μπορείτε να συμμετέχετε με μία έως τρείς φωτογραφίες.

Η ανάλυση των φωτογραφιών πρέπει να είναι 300dpi με 20 cm η μία διάσταση και αναλογικά η άλλη διάσταση.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία κι έτσι η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα της διαγραφής μιας τέτοιας φωτογραφίας και την ακύρωση της συμμετοχής.

Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος.

Ο/Η φωτογράφος υποχρεούται να έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που θα υποβάλει (να είναι δική του/της). Αυτόματα με την συμμετοχή στο διαγωνισμό, όλα τα περιουσιακά δικαιώματα της φωτογραφίας μεταβιβάζονται – για όσο καιρό διαρκεί η πνευματική ιδιοκτησία – στο σύλλογο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και ως εκ τούτου η τελευταία ρητά αποκτά αποκλειστικό δικαίωμα για κάθε χρήση και δημοσίευση της φωτογραφίας (ιδίως έκδοση, πιθανές ανατυπώσεις και έκθεση φωτογραφίας).

Ο σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν, με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο που έχει σχέση με τον παρόντα διαγωνισμό.

Δεν επιτρέπεται να ζητείται είτε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, είτε μετά τη λήξη του, από την κριτική επιτροπή να αιτιολογήσει τις όποιες απορρίψεις συμμετοχών.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης- Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310228320