ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ BBC2

49

23/7/2016

Τηλεοπτικά γυρίσματα σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία προγραμματίζει για 24-31 Ιουλίου το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικής επιλογής του Οργανισμού για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, μέσα από την βιομηχανία του θεάματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογα «filming trips» με την υποστήριξη του ΕΟΤ, βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα, Πελοπόννησο και Κρήτη από το Αυστραλιανό τηλεοπτικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα «The Travel Bug TV Show” και σε περιοχές της χώρας με υπεραιωνόβια δένδρα ελιάς, από ελληνικό συνεργείο για την DES TV (web tv με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: «τα ταξίδια τηλεοπτικών παραγωγών (filming trips) διοργανώνονται από τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους Γραφεία του, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα γυρίσματα του BBC2 αφορούν στην παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς του διάσημου βρετανού σεφ και τηλεπαρουσιαστή Rick Stein “Rick Stein’s Long Weekends” διάρκειας μίας ώρας, η οποία θα παρουσιάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό προορισμό τουρισμού πόλεων, καθώς και τόπο γαστρονομικού και πολιτισμικού τουρισμού.

Ανάλογα θα παρουσιαστεί και η περιοχή της Ημαθίας. Οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που παρουσιάζονται στην σειρά, είναι: Κοπεγχάγη, Παλέρμο, Μπολόνια, Ρέικιαβικ, Βερολίνο, Βιέννη κ.α.