13/5/2016
Υλικά συνταγής
- 4 μικρές μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 1 δόση σπιτική σάλτσα ντομάτας [βλέπε συνταγή εδώ]
- 150 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
- 180 γρ. τυρί μοτσαρέλα φρέσκια σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας]
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού προσθέτοντας (προαιρετικά) περισσότερο σκόρδο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τη βράζετε για 10 λ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C και λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. περίπου και βάθους 5-6 εκ.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
- Τα τοποθετείτε σε μπολ και τα περιχύνετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε να καλυφθούν με το λάδι και τα βάζετε στο καυτό τηγάνι σε 2-3 δόσεις. Ανακατεύετε και τα σοτάρετε για λίγο μέχρι να θωρακιστούν ελαφρώς. Εναλλακτικά μπορείτε να τα λαδώσετε και να τα ψήσετε στο ζεστό φούρνο για 2-3 λ από κάθε πλευρά. Τα βάζετε πάλι στο μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.