Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα»

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στο Πολύκεντρο Αιγινίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και ώρα 18:00.

Όλα άρχισαν με μια βουτιά στο μέλι. Μπλουμ! Κι έτσι η μελισσούλα του παραμυθιού με τίτλο «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» απέκτησε το όνομά της. Έτσι ξεκίνησαν και οι περιπέτειές της έξω, στον μεγάλο κόσμο. Τι μπορεί να έκανε τις άλλες μέλισσες να τη διώξουν από την κυψέλη; Πώς βρέθηκε να επιπλέει σ’ ένα ποτάμι μέσα σε καρυδότσουφλο; Ποιος είναι ο πρίγκιπας Κέκροπας και ποια είναι η γνώμη της βασίλισσας Μυρτώς για όλα αυτά; Πώς γίνεται μια καρυδιά να βγάζει καρύδια που δεν μοιάζουν με καρύδια;
Στο παραμύθι «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» θα βρείτε απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που, με ευφάνταστο τρόπο και μέσα από υπέροχες ολοσέλιδες εικόνες, βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν την αξία της φιλίας. Πολύ έξυπνα προκαλεί τον κάθε αναγνώστη να μάθει να διαχειρίζεται θέματα και ζητήματα που προσεγγίζονται δύσκολα, όπως είναι η διαφορετικότητα και η απώλεια. Και για όλους όσους τους αρέσει να ακούνε παραμύθια, το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd που περιέχει την αφήγηση της ιστορίας της Μπλουμ με τη συνοδεία ορχηστρικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
• Πολυμεσική παρουσίαση αποσπάσματος του παραμυθιού, με διαδραστικό χαρακτήρα.
• Δράσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
• Ενημέρωση από την κοινωνική λειτουργό, Αργυρώ Ανθοπούλου και συζήτηση με τους γονείς.
Το παιδικό βιβλίο θα προλογίσει η Ρία Φελεκίδου, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας.
Το παραμύθι «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» διατίθεται στο χώρο των Εκδόσεων Μολύβι (Λ. Ιασωνίδου 10, Καλαμαριά – 2311 284046, 6948524500.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *