Βλάπτουμε την υγεία μας όταν τρώμε χωρίς να πεινάμε

31/12/2015

Ευρήματα νέας έρευνας του University of Illinois, στο Σικάγο, υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε μετρίως παρά όταν δεν πεινάνε.

Νέα έρευνα έδειξε ότι αν κάποιος τρώει όταν δεν πεινάει μπορεί ενδεχομένως να βλάψει την υγεία του.

Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες συχνά τρώνε όχι επειδή πεινάνε αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τρυφή. Η εκτεταμένη διαφήμιση τροφών επίσης ‘’βομβαρδίζει’’ τον καταναλωτή με τον πειρασμό να φάει.

Ωστόσο, τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε μετρίως παρά όταν δεν πεινάνε.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές.

Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα.

Για να μετρήσουν πώς το γεύμα επηρέαζε την υγεία των συμμετεχόντων μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.

Πηγές: Journal of the Association for Consumer Research.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *