ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

20/9/2015

Περισυλλογή μεταχειρισμένων φορητών υπολογιστών πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού (GreekLUG) και το συνεργατικό χώρο Coho.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τον παλιό τους φορητό υπολογιστή, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 10.00 έως 14.00, στο συνεργατικό χώρο Coho (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10).

Η δράση αφορά φορητούς υπολογιστές 10 έως 12 ετών ή πιο πρόσφατα μοντέλα (Pentium 4 και άνω) που είναι ακόμη λειτουργικά, παρά τα όποια προβλήματά τους, είτε με φορτιστή είτε με παλιούς σκληρούς δίσκους 2.5″ και μνήμες RAM, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Αφού γίνει εκκαθάριση όλων των αρχείων που υπάρχουν και εγκατασταθεί σε αυτούς ελεύθερο λογισμικό (όπως λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και σουίτα γραφείου LibreOffice), οι φορητοί υπολογιστές θα διατεθούν δωρεάν σε μαθητές και προπτυχιακούς φοιτητές οικογενειών, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.coho.gr ή να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310509003 (Δήμος Θεσσαλονίκης) και 2310812113 (Coho).

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *