Υπέρβαροι έφηβοι ωφελούνται από κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό

13/8/2015

Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στο πρωινό υπέρβαρων εφήβων, μπορούν να εμποδίσουν την αύξηση του βάρους τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Υπέρβαροι έφηβοι που τρώνε για πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες μπορούν να εμποδίσουν την αύξηση του βάρους τους, αναφέρει νέα έρευνα.
Η ερευνήτρια Heather Leidy, του University of Missouri, δήλωσε ότι κλειδί για την κατανάλωση 35 γρ. πρωτεΐνης είναι ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών, όπως γάλα, αυγά, γιαούρτι και άπαχο κρέας.
Η ερευνήτρια έδωσε σε 2 ομάδες υπέρβαρων εφήβων, που ανέφεραν ότι παρέλειπαν το πρωινό 5-7 φορές την εβδομάδα, είτε πρωινό πρωτεΐνης είτε πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης.
Τρίτη ομάδα εφήβων συνέχισε να παραλείπει το πρωινό για 12 εβδομάδες.
Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η ομάδα των εφήβων που κατανάλωνε υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης στο πρωινό μείωσε την ημερήσια πρόσληψη τροφής κατά 400 θερμίδες και έχασε λιπώδη μάζα, ενώ οι ομάδες που κατανάνωσαν κανονική πρωτεΐνη ή παρέλειπαν το πρωινό αύξησαν το λίπος τους.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι όταν οι έφηβοι έτρωγαν πρωινό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης κατανάλωναν οικειοθελώς λιγότερη τροφή το υπόλοιπο της ημέρας και είχαν πιο σταθερά επίπεδα γλυκόζης σε σχέση με τις άλλες ομάδες.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *