Brownies με σπανάκι, πιπεριά και μοτσαρέλα

56

4/7/2015

Υλικά:

300γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 μεσαία κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κομμάτια μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λαδώνουμε ένα ταψί 20×20 εκατοστών.
Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεσαίο τηγάνι με νερό για να καλυφθεί. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε το σπανάκι, περίπου 5 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε την κόκκινη πιπεριά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέσα το αυγό, το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι, το τυρί μοτσαρέλα και το μείγμα πιπεριάς.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα.