Σπαγγέτι φούρνου με μανιτάρια πλευρώτους και γραβιέρα

1

3/6/2015

Υλικά συνταγής
500 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος  light
100 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί [περίπου 32×38 εκ.], αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 20′ περίπου, τα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 5′ ακόμα μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε.