Σε προστασία ο Όρμος Βοιών Λακωνίας

1

6/6/2015

Τέλος στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της θαλάσσιας περιοχής στη ΝΑ Λακωνία (Όρμος Βοιών και στενό Ελαφονήσου μεταξύ Κυθήρων-Νεαπόλεως) τίθεται με την υιοθέτηση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η περιοχή, επισήμανε στην εισήγηση του ο αντιπεριφειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, «αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα θαλάσσιας ρύπανσης και κατάχρησης ελλιμενισμού, ενώ είναι χαρακτηρισμένη Natura και γειτνιάζει με αρχαιολογικό χώρο μεγάλης αξίας».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΠΕΣΥ προβλέπεται η απαγόρευση αγκυροβολίας σε όλα τα πλοία πλην των επιβατικών, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας εντός του όρμου (εφοδιασμού, επισκευών, υφαλοκαθαρισμών, καθαρισμού προπελών-καταστρωμάτων κ.ά.)

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι το πρόβλημα της θαλάσσιας επιβάρυνσης έχει απασχολήσει το σύνολο των δήμων της περιοχής, τους τοπικούς επαγγελματικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.

Σύμφωνη με την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής είναι και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία θα εισαγάγει ανάλογο ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Πηγή: newsbeast.gr