Σάντουιτς με καραμελωμένα κρεμμύδια, ζαμπόν και ελβετικό τυρί

4

4/6/2015

Υλικά:

6 φέτες μπέικον
1 κίτρινο κρεμμύδι
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 πακέτο ψωμάκια για χάμπουργκερ
1 κιλό φέτες ζαμπόν
450γρ. σε φέτες ελβετικό (ή οποιοδήποτε λευκό τυρί που να λιώνει εύκολα)
Σάντουιτς με καραμελωμένα κρεμμύδια, ζαμπόν και ελβετικό τυρί

Εκτέλεση:

Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα κρεμμύδια θα πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και γλυκιά γεύση. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα Worcestershire και την μουστάρδα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε αλουμινόχαρτο σε μεγάλα τετράγωνα για να τυλίξουμε μετά τα σάντουιτς. Αλείφουμε με μείγμα βουτύρου και τις δύο πλευρές των ψωμιών. Απλώνουμε από πάνω με ζαμπόν, κρεμμύδια, μπέικον και τυρί. Αλείφουμε το ψωμάκι της κορυφής του σάντουιτς και από τις δύο πλευρές με βούτυρο, το βάζουμε πάνω από τα υλικά και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή λιγότερο μέχρι να ζεσταθούν εσωτερικά και το τυρί λιώσει.
Σημειωσή:

Αν δεν θέλετε να τυλίγετε ένα-ένα σάντουιτς με αλουμινόχαρτο, βάλτε τα όλα σε ένα μεγάλο ταψί και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.