Κανελόνια με κολοκυθάκια

3

6/6/2015

Υλικά

12 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα χωρίς βράσιμο)
180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
50 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
300 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
Ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα το ροκφόρ, τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα κολοκυθιών-τυριών. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί σε μια στρώση και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα ανακατεμένη με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνετε τα κανελόνια 40΄-45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.