Θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής για νέους «Είμαστε στον φανταστικό μας κόσμο»

2

7/6/2015

Στον μακρινό κόσμο Solaris με τους δύο ήλιους και τα τρία φεγγάρια όλα κυλούν ήρεμα και ειρηνικά μέχρι τη στιγμή που ο πιο μικρόσωμος μάγος ανακαλύπτει το ξόρκι του Τρίτου Ήλιου και των δύο φεγγαριών, και όλα αλλάζουν…

Αυτός είναι ο κόσμος μου. Ο δικός σου;

Έλα να τον χτίσουμε βήμα βήμα, να δημιουργήσουμε φανταστικές χώρες, να τις κατοικίσουμε με μάγους, παράξενα πλάσματα που ζουν κάτω από τη γη, ξωτικά που πετάνε. Έλα να κάνουμε μαζί ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στα όρια του σύμπαντος… κι ακόμα παραπέρα. Βρες τις λέξεις, πάρε μολύβι και χαρτί, μια δόση φαντασίας, δύο στάλες λογοτεχνίας και… φύγαμε!

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και πραγματοποιούν η Αλεξάνδρα Μαυρίδου και ο Γιώργος Ρουβάς.
Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, 6-9 μ.μ.

Για μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr. Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η Αλεξάνδρα Μαυρίδου σπούδασε Φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, στη Δημιουργική Γραφή και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. Εισηγήσεις της σε συνέδρια για θέματα δημιουργικής γραφής έχουν δημοσιευτεί στα οικεία πρακτικά.

Έχει επιμεληθεί και προλογίσει ποιητικές συλλογές και έχει συντάξει άρθρα και κριτικές. Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, το λογοτεχνικό ένθετο ΕΑΝ και έχει δημοσιεύσει κείμενά της σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (ΛΕΞΗΤΑΝΙL, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ, κ.ά.).

Από το 2004 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση ως φιλόλογος. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στον Όμιλο του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Γράφει ποίηση και πεζά σύντομης φόρμας.

Ο Γιώργος Ρουβάς σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακό επίπεδο και Πληροφοριακά Συστήματα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση.

Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια με θέμα την αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στην εκπαίδευση, στο ΑΠΘ και σε ιδιωτικούς φορείς.
Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση της ιστοσελίδας του ομίλου.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Γράφει ποίηση και μυθιστορία.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00