Εγκυμοσύνη και θαλασσινά: Πώς πρέπει να μαγειρεύονται

1

5/6/2015

Στην εγκυμοσύνη υπάρχουν τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται αν δεν είναι μαγειρεμένες σωστά και καλά. Μία από αυτές είναι τα θαλασσινά.

Τώρα το καλοκαιράκι είναι ιδανικά, εκεί που σκάει το κύμα, αλλά καλό είναι αν θέλετε να τα φάτε, να τα μαγειρέψετε οι ίδιες στο σπίτι, ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές μας.

• Αν λατρεύετε να τρώτε μύδια, μαλάκια και στρείδια, καταρχήν πρέπει να βεβαιωθείτε ότι από εκεί που τα αγοράζετε είναι φρέσκα. Τώρα όσον αφορά στο μαγείρεμά τους, θα φάτε εκείνα που το κέλυφός τους, ανοίγει μετά. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε κάποιο που είναι κλειστό.
• Αν θέλετε να μαγειρέψετε ψάρι, αφήστε το τρία με πέντε λεπτά στην κατσαρόλα αφότου τελειώσετε.
• Οι γαρίδες θα πρέπει να γίνονται κόκκινοι όταν τις μαγειρεύετε και το κρέας μέσα πρέπει να είναι αδιαφανές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είστε πολύ προσεχτικές και να μην τρώτε θαλασσινά έξω.