Αναδιαμορφώνονται οι ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

2

7/6/2015

Τη χρήση του ποδηλατοδρόμου ως μέσου μετακίνησης στην πόλη σκοπεύει να ενθαρρύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην ανακατασκευή του υπάρχοντος δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ποδηλατοδρόμου, αλλά ανακοίνωσε ότι ο δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση των ήδη υπαρχόντων.

“Δεν θα φτιαχτεί νέος ποδηλατόδρομος. Θα γίνει, όμως, επανέλεγχος του υφιστάμενου δικτύου”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, μέσα στο 2015 θα πραγματοποιηθεί συντήρηση των ποδηλατοδρόμων στην οδό Αγίου Δημητρίου και μπροστά από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα ανακατασκευαστεί εξ’ολοκλήρου ο ποδηλατόδρομος από την Πλατεία Ελευθερίας ως την οδό Γιαννιτσών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ποδηλατόδρομος που διέρχεται από την οδό Κουντουριώτου θα γίνει διπλός και παράλληλα θα τοποθετηθούν εμπόδια ώστε να προστατευεθί από τα πρακαρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Τέλος, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, οι παραπάνω παρεμβάσεις στους ποδηλατοδρόμους θα δρομολογηθούν έπειτα από μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών για το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης.