Σέρρες: Αναμονή και εκνευρισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα

12/3/2015

Εν αναμονή των μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή των έργων προστασίας από τις πλημμύρες βρίσκονται οι κάτοικοι του δήμου Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες.

«Δεν έχει έρθει ακόμη κανένα μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών για να ξεκινήσουμε, ενώ από τα δύο μηχανήματα του στρατού, έχει παραμείνει μόνο το ένα».

Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας.

«Αν οι εργασίες για την άμεση θωράκιση της περιοχής καθυστερήσουν ή ανασταλούν, η περιοχή θα βρεθεί στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται από αύριο στον νομό» τόνισε.

Ανάχωμα στις Σέρρες για αποφυγή πλημμυρών

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, «ήδη, τα μηχανήματα είναι εν κινήσει».

Ο ίδιος είπε η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοπογράφοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έπρεπε να ολοκληρώσουν τις συστάσεις και επισημάνσεις τους, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που έκαναν προκειμένου να εντοπίσουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει και να τις βάλουν σε σειρά προτεραιότητας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν -μεταξύ άλλων- την ενίσχυση του σπασμένου αναχώματος παράκτια του Στρυμόνα και την κατασκευή προστατευτικής ασπίδας – αναχώματος, περιμετρικά του χωριού Πεθελινού.

Η αγωνία των κατοίκων του δήμου Εμμανουήλ Παππά έφερε προς στιγμήν εκνευρισμό, όταν το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές -στο Παραλίμνιο και το Πεθελινό- δέχθηκε λεκτική επίθεση από ορισμένους, λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *