Ανδ. Ξανθός: «Παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση»

12/3/2015

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προκάλεσε ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για «οικειοποίηση επιτυχιών της προηγούμενης κυβέρνησης, με αφορμή τις ρυθμίσεις για παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών και την καταβολή των εφημεριών των τριών τελευταίων ετών, που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά το ΠΑΣΟΚ για «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση» δήλωσε ο κ. Ξανθός.
Πρόσθεσε επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αποδιοργάνωσαν να μας «κουνάνε το δάχτυλο» όταν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας, να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αναδιοργανώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, τη δραστική αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης και της διαφθοράς καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *