Gamecraft:Βραδιές Μυστηρίου στη Θεσσαλονίκη

42

6/1/2015

«Ο κόσμος είναι γεμάτος από προφανή πράγματα που κανείς, έστω και τυχαία, δεν παρατηρεί ποτέ». Άρθουρ Κόναν Ντόιλ Το σκυλί των Μπάσκερβιλ

Η γοητεία του αστυνομικού μυθιστορήματος έγκειται για πολλούς στη δυνατότητα που έχει να διατηρεί τον αναγνώστη σε πνευματική εγρήγορση.

Στη λογοτεχνική αυτή κατηγορία, ο συγγραφέας θέτει ένα πρόβλημα και, καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται, προσπαθεί να δικαιώσει ή να ανατρέψει τις υποψίες ή τις προσδοκίες μας. Τι θα συνέβαινε όμως αν ο αναγνώστης είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση του προβλήματος; Εάν ο διάσημος επιθεωρητής, ήρωας του συγγραφέα, έπαιρνε για λίγες ώρες σάρκα και οστά; Από εσάς;

Οι Βραδιές Μυστηρίου είναι ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων με στοιχεία δραματοποίησης και πρωτότυπα σενάρια, βασισμένα στην αστυνομική λογοτεχνία. Σενάρια που απαιτούν έρευνα και ομαδική σκέψη, συνεργασία και παρατηρητικότητα.

Στη διάρκειά τους ξεδιπλώνεται μια υπόθεση μυστηρίου, γεμάτη ερωτηματικά και καταστάσεις, πρόσωπα και ευρήματα που βοηθούν ή παραπλανούν την πορεία της έρευνας. Δεν απαιτείται ερευνητικό δαιμόνιο, λατρεία στις θεωρίες συνωμοσίας ή εμμονή στην ορθολογιστική σκέψη. Είστε για λίγες ώρες ο επιθεωρητής, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος σάς ανήκει.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στις 4 μ.μ.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 6 μ.μ.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 6 μ.μ.

«Στον επόμενο τόνο» Μία τυπική αυτοκτονία. Αυτή η εντύπωση υπάρχει διάχυτη στην ατμόσφαιρα, όταν δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας βρίσκουν το άψυχο σώμα νεαρής κοπέλας στο διαμέρισμα της στις 40 Εκκλησιές, μέσα στο κατακαλόκαιρο. Το τηλέφωνο ανοικτό και στην άλλη άκρη της γραμμής η αναγγελία της ώρας. Ίσως όχι και οι καλύτερες συνθήκες για να ξεκινήσει ο ερευνητής την υπόθεσή του. Μία υπόθεση που ενώ αρχικά φαίνεται εύκολη, στην πορεία εξελίσσεται σε ένα επτασφράγιστο μυστήριο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση των Βραδιών Μυστηρίου έχει παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2013 στο ΟΞΥΓΟΝΟ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο [email protected] (Θέμα: Βραδιές μυστηρίου). Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνεται το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του ενδιαφερόμενου. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25 άτομα). Αντί εισιτηρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να αγοράσουν πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ένα αστυνομικό μυθιστόρημα των εκδόσεων Μεταίχμιο από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν στο ΟΞΥΓΟΝΟ τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη του παιχνιδιού για να αγοράσουν το βιβλίο. Όσοι δεν έχουν αγοράσει το βιβλίο κατά την ώρα έναρξης του παιχνιδιού δεν θα γίνονται δεκτοί.

Η Gamecraft είναι μια δημιουργική ομάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης πρωτότυπων εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές, όπως τα παιχνίδια ρόλων, τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων (L.A.R.P – Live Action Role Playing) και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.

Έχει προλάβει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσει δρώμενα σε μουσεία, μνημεία και χώρους πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Τα στελέχη της ειδικεύονται στα παιχνίδια ρόλων και την αφήγηση.