11 πράγματα για τον γάμο που ποτέ κανείς δεν σας είπε

46

4/1/2015

Για κάποιος ο γάμος είναι η επισφράγιση της αγάπης τους ενώ κάποιοι άλλοι τον θεωρούν τρομερή δέσμευση και περιορισμό της προσωπικής τους ελευθερίας.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς να λένε «Μη βιαστείς να παντρευτείς. Ζήσε πρώτα τη ζωή σου και μετά…» και άλλους να χρησιμοποιούν το ρητό «Ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου.» Όπως και να έχουν τα πράγματα κι ό,τι και να σας πούμε εμείς, την αλήθεια θα την ανακαλύψετε μόνο όταν το ζήσετε. Έτσι πήγαμε κατευθείαν στην πηγή και ζητήσαμε από παντρεμένους να μας πούμε συμβουλές και αλήθειες για τον έγγαμο βίο.

«Δεν αλλάζουν τα πάντα μετά τον γάμο. Αν βρίσκεται κανείς στη σωστή σχέση και παντρεύεται τον κατάλληλο άνθρωπο το μοναδικό που ίσως θα αλλάξει είναι το επώνυμο και η οικογενειακή κατάσταση.» Κατερίνα Α.

«Να είστε φίλοι αλλά όχι κολλητός ο ένας του άλλου και εκτιμήστε πραγματικά ό,τι προσφέρει ο ένας στον άλλον.» Βασίλης Μ.

«Ο γάμος δεν είναι βαρετός. Θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά θα σας εκπλήσσει με μια νέα ιστορία ο σύζυγος σας.» Μαρία Η.

«Κάτι που ποτέ κανείς δεν μου είπε ήταν ότι όταν παντρεύτηκα τον άντρα μου παντρεύτηκα και όλη την υπόλοιπη οικογένειά του.» Γκαμπριέλα Γ.

“Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού αργά το βράδυ, μην κάθεστε για ώρες προσπαθώντας να βρείτε το δίκιο σας, ούτε όμως να πηγαίνετε θυμωμένοι για ύπνο. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να βρείτε το δίκιο σας τόσο ποιο οξύθυμοι γίνεστε και στο τέλος κάποιος από τους δύο θα μετανιώσει για αυτά που θα πει. Απλά συζητήστε το με καθαρό μυαλό το πρωί.» Κάτια Δ.

“Για να είναι εντάξει η σχέση πρέπει να περνάτε λίγο χρόνο χωριστά και μια στο τόσο να βγαίνετε σαν να είστε ζευγάρι και όχι αντρόγυνο.» Ναπολέων Τ.

«Κρατήστε τους τσακωμούς σε ένα επίπεδο και το σεξ βρώμικο» Σάρα Σ.

«Κανείς ποτέ δεν μου είπε ότι θα κάνω εμετό ή θα χρησιμοποιώ την τουαλέτα μπροστά στον σύζυγό μου. Ακούγεται ανόητο αλλά ήμουν τρομοκρατημένη με το γεγονός ότι θα μοιράζομαι την καθημερινότητά μου με έναν άλλον άνθρωπο.» Αλίσα Π.

«Μην παίρνετε ποτέ στα σοβαρά τον άλλον. Οδηγεί σε τσακωμούς.» Ελιάννα Σ.

«Το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεχίζετε να βγαίνετε ραντεβού ακόμα κι όταν αποκτήσετε παιδιά. Είναι σημαντικό να ντυθείτε, να βγείτε, να διασκεδάσετε και να θυμηθείτε τον λόγο για τον οποίο παντρευτήκατε τον συγκεκριμένο άνθρωπο.» Έμμυ Σ.

«Θα αργήσετε να καταλάβετε πόσο εξωφρενικά ενοχλητικές μπορεί να είναι κάποιες συνήθειες όπως το πρωινό σφύριγμα ή το τραγούδι. Αλλά στο τέλος θα σας αρέσει.» Κέλυ Α.