«Όχι» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα επείγοντα, λένε οι γιατροί

52

9\1/2015

Την προσπάθεια εφαρμογής από το υπουργείο Υγείας, ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, κατήγγειλε ο Πάνος Παπανικολάου, γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη, θέλουν να αφήσουμε τους ασθενείς και να ασχοληθούμε με τη γραφειοκρατία τους».

Περιγράφοντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τις αρχές του νέου έτους, ανέφερε: «Θέλουν παρά τις τεράστιες ελλείψεις, να βάλουν τους γιατρούς να συνταγογραφούμε τις εξετάσεις που κάνουμε στα επείγοντα, εκείνη την ώρα, ηλεκτρονικά, όπως κάνουμε για τους εξωτερικούς ασθενείς σε ηλεκτρονική βάση. Και μετά να κάθεται ο γιατρός να βρίσκει τον κωδικό της διάγνωσης.

Είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, γιατί για να τα κάνεις αυτά πρέπει να αφήσεις τους ασθενείς, στα επείγοντα, εκεί που κρίνονται ζωές. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη».

Ο κ. Παπανικολάου απηύθυνε έκκληση «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων Γρηγοράκος και Βορίδης και κατεπειγόντως να ανακαλέσουν αυτό το αίσχος και να αφήσουν τους ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν μείνει, στη γενική εφημερία τουλάχιστον, να ασχολούνται με τον ασθενή, με το επείγον περιστατικό κι όχι με τις γραφειοκρατικές ανοησίες που τους επιβάλλει το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που είναι εγκατεστημένο μέσα στο υπουργείο Υγείας».

Πηγή.onmed.gr